Decor-Decor Bersama Intan-Kitchen Cabinet!
Huu huu…segan pon ado nie coz this is my first time ever “mengubah bunga”…haa haa…teruk kan! Seawalnya memang Intan plan nak beli je yg dah siap coz malas nak fikir panjang-panjang but lepas pusing sana pusing sini merata dan satu pon den tak berkenan, maka tercipta lah “gubahan bunga” ciptaan sendiri…ekeke :D

Tolong lah jangan ketawa ye kengkawan…huu huu…coz semua nie Intan main hentam je ikut sedap mata memandang. Setakat nie ada dua gubahan yg simple dan sempoi yg mendapat sentuhan dari tangan ini…ekeke…jangan gelak tau :D

Okey yg ini pula den beli kat IKEA coz dari dulu lagi memang minat pesyen yg cam gini…sempoi!
Masa first time Intan tunjuk my KC dulu still “kosong” kan coz belum letak apa-apa barang lagi. Now jom kita tengok ghupa my KC setelah melalui transformasi dalam “Decor-Décor Bersama Intan”…hee hee. Perasan nak jadi macam Eric Leong lah pulak…haa haa. Sapo lah den nie haaa, takat nak seronok-seronok sendiri boleh le…wakaka :D
Category:

24 ♥Lovely Comments♥:

Nigina said...

wahhhh cantiknya warna .... ni yang rajin nak masak nie

Ummi Eisya said...

weee kak intan..mmg mcm ciri2 eric skit la..hihi..tapi mmg style la..cayalah kak intan decor..nak lagi..hihii

::Mamalyna:: said...

sangat2 cantik...nampak ekslusive dan mahal...

chugie said...

yg penting sedap mata memandangkan?

Farra Dhelina said...

smart gile dpor kak intan!! boleh wat guling2 lagik..ctk sis!! sies

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

perghhh...sejuk mata memandang....pandailah jugak deco2 ni yer..

Intan said...

Nigina: Hee hee...tenkiu gina :) Rajin masak...muah ha ha :D

Petua nak bg dapur sentisa bersih dan berkilat ialah selepas masak terus kemas dan bersihkan and jgn lupa lap semua peralatan yg ada di situ coz asap minyak surely akan menepek kat brg2 dapur punya. Mmg renyeh sikit but kalo nak KC kita kekal chantek kena lah ada extra work juge kan ;)

Ummi Eisya: Malunya...tapi tima kasih ye Fara ;)

Nak lagi ke...auwwww :D

Mamalyna: Wink wink...tenkiu ;)

Chugie: Sedap sedap sedap...ekeke :D

YatieJay said...

Terus terang cakap, dapurlah bahagian rumah intan yg yatie paling suka dan 'envy'....heheee...(macamlah pernah tengok keseluruhan rumah intan)

eT said...

ok sgt la design tuh...
cantik bangat...
leh upah tolong wat kan ker???hehe

CLICK LA KALO RAJIN :) TQ

Rizziela said...

cantik Intan...kemas & luas ajer rumah Intan

Kalau macam ni memang semangatlah nak masak hari2 kan?

IbuHanna said...

wah! nice kitchen, nice KC..suma pun nice la..jatuh chenta sudah!!

Kak Intan, puas hati apa deco sendiri..dh namapun umh sendiri kan..btw mmg sgt2 cun la..i likeeee!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai comelnya :) boleh laa jadi freelance designer :)

mommyYen said...

eeeee cantik nya dapur....luas lagi tu.memang puas hati la kalo i ada dpur mcm kak intan punya ni.masak pun rajin,kan,kan...

zue @ annaleeya said...

cantiknya dapo intan.... mesti lagi rajin nak masak kan???

umihaikal said...

cantik ar umah akk..kemas jer..umh kite cam kapal belayar...hihiihih....loteh..ank laki den tukang sambung komeh...

isya said...

cantiknya intan!!!!! ;)

littlehumblelynn said...

nak tumpang berangan gak nih :)

DYLA said...

intan, cantiknya KC intan!
nak tanya la intan. pintu tu sliding kan? intan buat skali dgn KOO ke? sbb dyla berminat ngan pintu tu ada tgk dlm magazine.

Intan said...

YatieJay: Samalah ngan Intan...den pon plg suka bah dapur! Kamching kita kan ;)

eT: Thank u et :)

Rizziela: Bukan semangat je nak ke dapur tapi badan den pon makin hussss semangat...ekeke :D

IbuHanna: Auwww...tima aceh :) Ngan KC pon leh jatuh chenta ye :D

Elissmie: Actually Intan mmg minat mende2 mcm nie Eliss...tapi setakat buat kat rumah sediri je lah coz den rasa biasa je taste den nie...huu huu.

MommyYen: Rajin adik rajin, rajin lah belajar...upsss silap...rajin lah memasak...ekeke :D

Zue: Rajinnnnn...ekekekeke :D

UmiHaikal: Biasalah tu dear, anak lelaki ke anak pompuan ke sama je...mmg depa nie suka noh "mengemas" kan :D

Tapi takpe, lepas tu kita kemas balik...lama-lama secara tak langsung diorang akan belajar yg setiap kali slps bermain, haruslah di kemas dan di masuk kan balik ke tpt asal.

Mmg itu yg Intan praktik kan dgn Arissa and it works!

Isya: Thank you isya :) :) :)

Lynn: Angan jgn tak angan coz from berangan lah kita akan dpt merealisasikan apa yg kita nak...betul tak?

Dyla: Tenkiu dyla! Haa aaa...Intan buat dgn Koo semua mende including pintu sliding kayu tu.

Semua yg dtg rumah pon suka banget dgn pintu sliding tu :)

Dyla nak buat renovation jugak ke?

DYLA said...

ye intan. Nak buat kc je. Berkenan ngan konsep intan ni. Coz dyla nak separate kan dining n kitchen area.
Sori nak tanya lg, sliding tu, bwh rail dia buat mcm ne ye? Yg intan buat ni 4panel ye?
Intan, nanti upload la pic from living/dining ke sliding door ni..hehe suka tgk. Btw, toilet intan pun cun.(refering your previous post)

MrS. F!zA said...

tiada apa yg boleh ku katakan! CANTIKNYAH!!!!!!!!!!!!!!! k.intan.. jeles wei k.intan ni pandai la pilih tema.. nk rasa cm duk hotel p rumah k intan boleh??hehe

e.l.i.z.@ said...

fullamak kak...cantik ah KC akak..ni mesti habis 15-20k nih...adusss lari bajet nih hehehe *eli sendiri xtau lg ukuran dapur eli :P

irmafittaputri said...

salam..kak..nak tanya laaa..backsplash tiles akak beli tu ingat lagik tak brand apa?? sekaki rege brp?? chantek la pulak..

Zana Nordin said...

cantik...
sedap jerrr mata memandang..
tak sangka....dapur kaler hitam nampak sangat cantik and exclusive....serius...

suka kan kombinasi hitam putih tu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...