Jom DIY Bunga Gubahan!

Bahan-bahan nya ialah:-

* Bunga
* Sponge
* Gunting dan pisau
* Pasu

Cara-cara nya ialah:-

1) Potong sponge mengikut ketinggian mana yg kita mahu dengan mengunakan pisau. Semasa memotong sponge adalah di saran kan melakukan ia jauh dari kanak-kanak ye coz habuk sponge sangat-sangat halus dan banyak! Lagi bagus kalau kita potong sponge tu di dalam beg plastik yg besar so that habuk-habuk itu akan terperangkap di dalam nya.

2) Kemudian susun dan cucuk kan bunga-bunga itu ke dalam pasu bunga. Kalau batang nya panjang boleh lah di potong dengan mengunakan gunting.

3) Wallaaa…siap! Letak lah bunga gubahan anda itu di tempat yg bersesuaian :)

Hee hee…makin seronok pulak rasanya buat gubahan-gubahan bunga nie! Masa pergi ke kedai bunga tempoh hari macam nak gila rasa nya coz banyak sangat yg chantek-chantek sampai berejam dok pilih nak beli bunga yg mana satu dan yg lawaknya sampai sakit kepala kat situ dok fikir nak gubah bunga-bunga tu macam mana nanti…hee hee :D

Langsung tak pernah terfikir yg den akan suka mengubah bunga coz dulu series takde interest langsung dalam mende-mende yg cam gini but now it’s totally different which…wuhuuu…I likeee!

Walaupon ntah apa-apa corak gubahan yg den buat nie…hee hee...tapi den talak kisah punya ooo coz rasa sangat enjoy bila dapat membuatnya sendiri :) Bunga gubahan yg ketiga ini Intan buat untuk di letak kan di dalam kamar beradu kami. So adalah sikit “munge-munge chenta” di situ…ekekeke :D

Dulu beli...now jom kita “DIY” sendiri kengkawan!

Category:

2 ♥Lovely Comments♥:

Farra Dhelina said...

wa dah menggubah puan intan kita ni..hehehe..ok la tu..jimat kan sis

mummy_ayu said...

sweet jer bunga tecik2 tu..ok la tu..simple & sweet..nice!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...