Safi Rania Gold

Ada sesiapa tak antara uols yg pernah try produk Safi Rania Gold?

Intan baru je beli produk Safi Rania Gold nie dalam minggu lepas. Tak tahu lah ‘angin kus-kus’ dari mana yg mendorong Intan nak mencuba produk ini…hee hee…tau-tau je hari tu singgah Watson, belek itu belek ini…ehhh…tiba-tiba rasa macam nak try produk yg ini pula…ekeke! Sebagai permulaan Intan hanya beli ‘Gel Pembersih Wajah’ dan ‘Krim Pelembab Malam’ dahulu.

Gel Pembersih Wajah:-

Setakat ini dah 7 hari pakai, what I can tell is that I’m really fallin in love with their facial cleansing gel! Sangat lembut pada kulit wajah kerana ianya tidak berasaskan sabun…really terasa segar je wajah ini setiap kali membasuh muka. Plus the smell pon alahai sangat lah sweet bau dia. Before this my skin memang ada masalah kering sedikit especially dekat bahagian tepi mulut but after using this product, hilang terus masalah itu!

Krim Pelembap Malam:-

As for their moisturising night cream pula…hee hee…dari 7 hari itu kan baru 2 kali je Intan apply…ekeke…pemalas ya amat! Tapi kan setakat dua kali pakai tu memang rasa best sangat pada kulit wajah. Lembut dan ringan sangat! Krim dia pon terasa cepat je menyerap ke dalam kulit wajah kita. Bila bangun dari tidur dan basuh muka memang terasa segar je wajah ini. Best best!

Nota kaki untuk diri sendiri: Tak boleh malas-malas lagi ye Puan Intan, sila make sure pakai krim ini sebelum tidur…bukan susah pon kan…ekeke! Nak kulit cantik, so tak mo dah malas-malas okey :D

Next maybe I am going to try their serum, beauty cream and gold eye contour cream pula. Tapi kan bila dah banyak sangat yg nak di tenyeh kat muka nie…hee hee…takut-takut penyakit ‘M’ melanda diri ini…kui kui kui :D

Apa pon betul kata orang yg mahal tak semestinya bagus dan yg murah tak semestinya tak bagus…benda nie semua depends on our skin juga kan. Hopefully serasi terus lah produk Safi Rania Gold ini dengan kulit Intan.

*Wajah duta Safi Rania Gold, Rozita Che Wan…superb gojes dan chantek sekali si jelitawan ini!




Category:

31 ♥Lovely Comments♥:

MRS. K said...

kay pakai pakai cleanser jek

babamamadinaicat said...

Siti plak pakai cleanser ng serum dia jer...memang sgt2 fallin in love ngn produk ni.sblm ni kulit muka siti memang kusam,pkai je serum n cleanser Safi Rania Gold ni,kulit kmbali ok n berseri... :)

muhsin.aminudin said...

ada laporan yang safi rania gold antara 6 produk kecantikan yang mengandungi bahan kimia yang memberi kemudaratan.. lupa dah web ape. cube cari..

ibunaznoy said...

lum pnah cuba tp tringin nak beli gak..

bonda dadif aka akish said...

kite pon pakai krim dia sis....pencuci dia tak sesuwei....

kering kulit kuh,...

Ardini Humaira said...

rozita ni pakai apepun lawa ;)

YatieJay said...

Utk yatie lak, lebih serasi dgn olay aje. Teringin gak safi rania gold ni tapi better stick to olay total effect ni dulu. BTW, masih sakit gigi ke?

mama tisya said...

tk pernh try yg safi rania..kalo pki pn safi biasa je

Mak Izz said...

salam k'intan. sy guna krim kecantikan safi rania gold dah dkt 2 bln, efek dia hebat mcm safi balqis juga :)

sherah said...

saye pakai safi kaler biru tu je yang putihkan :)

Farra Dhelina said...

mcm best je kan..blh la try..

Mommy 2 Imans said...

kita pun dah try pakai..dalam 3 empat bulan.alhamdulillah sgt oke. berkesan juga. saya mmg ada parut kawah tu..hehe..tapi since pakai safi rania ni, alhamdulillah parut dah macam pudar sikit. saya cuma pakai pencuci, penyegar n krim kecantikan...:)

DDFABULOUS.COM said...

mai lompat kat blog babyIntan plak ni...mcm nak try je safi tuh...

etiey.com© said...

ramai yg kata bagus. tapi tak prnah cuba

ibu_Arifa said...

selamat men'tenyeh-tenyeh yer kak intan. Min pun sblm ni malas2 jgk nak buat kerja belek2 muka nih.. lebih2 lagi jika penyakit "M" tu dtg..mmg kadang2 tido dgn bedak terus.
dah teringin nak muka cantik gebu mcm org lain jgk...so mana boleh malas2 (kata2 nak kuatkan semangat-kasi rajin pakai produk muka)-yg selalu min ingat,..bila kemalasssssan tu tiba.

BabyIntan said...

Mrs. Kay: Cleanser safi rania gold ke kay?

Siti: Akibat ur comment nie, tadi intan singgah alamanda terus grab 'serum' safi rania gold...ngeee! TQ!

Muhsin: Alamak, ye ke! Nanti intan cuba skodeng internet ye :)

Ibunaznoy: Intan pon saja je beli suka2. Tak sangka pula okey sgt pada kulit wajah yg bermasalah sikit nie :)

Akish: Pulok! Ye ke pencuci muka tu tak sesuai ngan akish? Lain org lain keserasian nya ye...

Ardini: Betol betol betol!

Yatie: Kalau dah ada skincare product yg sesuai dgn kulit kita better tak yah tukar kan yatie. Takot nanti yg baru tak sesuai...huu huu. Tapi Intan rasa this product very soft dan tak mengeringkan kulit langsung even mengelupas pon takdo :)

*Thanks for asking dear, gigi intan dah tak sakit coz smlm ambik pain killer yg kuat sikit kat hospital. So besok...jeng jeng jeng...mau kasi cabut! Huu huu...takut!!!

Mama Tisya: Eryn, produk dia semua nya ok. Now yg ini pula, mmg best!

Mak Izz: Waaa testimoni hebat nie! Dah beli dah tadi mlm...hee hee :D

Sherah: Geng geng ni, geng pengguna product Safi! Calit sikit ;)

Farra: Try lah farra, pas tu buat testimoni dia mcm mana kat ur skin pula ;)

Mommy 2 Imans: Waaa, baca lagi testimoni from u nie terus buatkan diri ini berkobar-kobar nak pakai sungguh2 :D

DD: Cuba DD lah try pas tu kan cuba ce cite ce cite sikit kat blog...ngeee :D

Etiey: Jom cuba nak?

Min: Haa haa..betul2 tu, kita kena 'semat' kata-kata itu setiap kali penyakit 'M' nak menyerang...ekeke :D

nba-Nur said...

Kak Intan, nanti share ye pengalaman ni lagi.. Kalau produk ni bagus, bolehlah Nur cuba.. Masih mencari produk yg sesuai.. dah cuba macam2... :(

Ummi Salsabila said...

xberani try lain kak.sebab nnt jerawat naik dgn jayanya..still setia dengan produk dulu,NV.:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak intan, sy pakai, tapi pencuci yg satu lagi tu,,cam kering skit muka
apa beza gel n cuci satu lagi tu ek?

BabyIntan said...

Nur: Insya'Allah nanti kalo outcome dia molek, kak intan will update here okey :)

Jgn putus asa coz mcm kak intan ckp kat atas tu 'yg mahal tak semestinya bagus dan yg murah tak semestinya tak bagus'. Jadi kita kena ikhtiar spi jpa yg serasi :)

US: Betul tu US, kak intan pon kalau dah jpa yg serasi insya'Allah dah tak nak tukar dah coz yelah kot2 nanti tak serasi susah lah pulok kan...hee hee.

So better stick dgn apa yg 'serasi bersama' sahaja :D

Rose: Ada beza!

Yg gel pembersih kak intan beli nie dia tidak berasaskan sabun but yg rose punya tu ada.

So better tukar coz yg gel punya much more softer pada kulit wajah yg sensitif atau pon jenis yg kering.

ibuayahdamia said...

ayu pakai...starting 3rd Nov tahun lepas...sebab masuk 3 series punya pasal...starting ngan serum..now dah 3 botol serum..pastu amik yg cream siang dan pakai krim alas bedak...so far not bad hasilnya,,

BabyIntan said...

Ayu: Haa haa...baru lah den tahu yg safi rania gold nie utk usia 3 series ke atas :D

v said...

saya baru start guna safi rania gold...glad to know that it works on you :) i hope the same will happen to me.

kasih wati said...

kak saya baru 3hari guna SRG pencuci,toner,pelembap siang,memang best,tapi bila saya pakai krim kecantikan,muka saya mula berminyak,jerawat pun banyak tumbuh,kenapa yer?saya nak tanya umur saya 25thn boleh ker pakai

Anonymous said...

Tumpang tanya kak.... I pun guna safia rania jugak.. dah 2 bulan. masa i beli, sales gal tu cakap pagi kena guna
"CREAM PEMBERSIH WAJAH" dan evening kena guna "GEL PEMBERSIH WAHAh" . So i pun beli la dua-dua pun dan guna macam sales girl tu ajar.
but actualy kak memang betul kena guna macam tu ke??

mama atie said...

sy gune safi rania gold dr bulan 7. hasil die cukup membanggekan. ade kwn yg menegur muke nampak bersih.. alhamdulillah... hati happy sgt2.... tp sy cuci muke gune skrub sbb sy g keje bw moto, so muke terlalu kotor. mlm seblm tido sy cuci gune pembersih muke gel + toner + serum + krim mlm.... siang sy pakai toner + serum + krim kecantikan. krim tuk mate otw.... slamat mencube kwn2..... :)

myshoppe said...

umor akak 35tahun..dah mcm2 product guna...to match my skin..nmpknye safi rania gold adalah pilihan terbaik.. dah guna set product nie 3 minggu....kptsnnye cukup menakjubkan..

Anonymous said...

salam. i nak share pglamam pakai SRG ni. i start dgn pakai serum dia..br 3 ari pakai.. kulit i rasa gatal2 sgt. tp dsbbkan ramai ckp menjadi i teruskan gak pakai.samapi 2 minggu i stop bila jerawat2 kecil tetba tunbuh dgn suburye n muncil bintat2 kat pipi.. =( sedih sgt... nape x sesuai dgn muka i?

kak asfa said...

Salam. Akak pkai pelembab siang dan krim kecantikan. Tekstur kulit mmg improve tp kulit jd lebih gelap, mmg cam tu ke?

idah said...

salam...saya pki set malam dan siang safi rania gold dah lbh 6 minggu... tp tetiba jerawat mula tumbuh di muka..kwn sekerja sy juga mgalami hal yg sama..huhuhu...ada org kata mmg mcm 2, mula2 naik jerawat tp nanti muka jd cantik berseri...betul ke?

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pakai clanser jer. yang lain momoy guna brand lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...