Johor Premium Outlets (JPO)



Check-out je dari hotel ThePuteri Pacific, we all singgah ke Johor Premium Outlets for…

Shopping?
Nooo!

Sightseeing?
Nooo!

Window shopping?
Nooo!

Errr…sooo datang ke JPO nie untuk apa kalau shopping pon bukan, sightseeing pon bukan, window shopping pon bukan???

Uols nak tahu untuk apa?

*

*

*

*

*




MAKAN-MAKAN!

Orang datang JPO kebiasaannya nak shopping atau berwindow shopping but we all datang ke sini untuk lunch sahaja okey…ekeke! Di sebab kan hati encik hubby gundah gulana memikirkan nasib kereta yg sedang menerima ‘rawatan’ di bengkel akibat masalah over heating…emmm…takde makna nya lah for me untuk ‘fee feeling’ di JPO ini.



Our car broke down just before we went to JB/Singpore baru-baru ini. Kalau lah di buatnya ‘hal’ di pertengahan jalan, mau rosak segala rencana. Nasib baik ‘cantik’ je kereta nie pilih timing nak rosak, sempat lah encik hubby sewa kereta lain. Di sebabkan masalah ini, we all check-in pukul 12.30 malam…huu huu.


Di JPO, kami sempat terjah kedai candy ini sahaja pada hari itu. Itu pon kerana Cik Arissa yg beria nak masuk. Bila dah masuk mula lah nak itu nak ini, pilih punya pilih akhirnya gula-gula M&M menjadi pilihan. Tapi bila Arissa makan je sebiji, boleh pula dia ‘arkkk tuiii’ nya gula tu, kata nya tak sedap! Pelik, kenapa pula boleh tak sedap? Ingat kan gula-gula tu dah expired, so we all pon rasa lah sebiji…emmm…okey je rasa dia. Laaa, baru teringat yg cik adik nie tak pernah langsung makan M&M sebelum ini. Mungkin sebab itu lah yg membuatkan Arissa tak ‘kenal’ akan rasa gula-gula M&M…haa haa! Sejujurnya candy memang jarang sekali Arissa makan berbanding dengan coklat.



Insya’Allah till next time we’ll meet again ya JPO!


*Alhamdulillah, our car dah ‘sihat’ semula sekembalinya kami dari JB :D

Category: ,

9 ♥Lovely Comments♥:

ajumohit said...

Bestnya!!! Murah tak handbag kt sana? Coach sume tu? Hihi

Momma Qiestina said...

waaaaaaaaaah cam best je JPO tapi ramai kawan yat yg dah pegi kata byk brg lama & cantik2 seme dah abis ek?

hmm yat yg org joho blum sempat ke sana lagi..nanti igt nak p jugak.

alaa sian keta overheat.sama ngan ekhram aritu, naik gennting tgh2 jalan berenti jap.seb baik ada org tlg & ok.mcm2 dugaan kan..

happy neu year kak intan & family.

mommyYen said...

besar kan dear..?wil be there during CNY..tak sabar..!!

ibu MZW @ farah idayu said...

JPO..oh JPO..alkisah nak ke sana terpaksa dilupakan gara2 jam yg super teruk di highway sebelum masuk ke JPO lagi..adeh..padat betul umat manusia nak ke sana baru2 ni. akhirnya dari hajat nk ke JPO terus melencong ke nusajaya..huhu =p kak intan pegi tak ramai org ke?

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

aii arisa dah pegi jpo..aunty dok sane pon tak pi lagi...eheheee

eT said...

me pon ada singgah JPO ari tu...mmg meriah jamu mata..tp tang harga tu...huhu

MR.Z said...

nampak sedap dan menyelerakan makanan di sana :)

BabyIntan com said...

Ajumohit...
Kita tak sempat survey pon, dtg sini snap2 sikit picas pas tu lunch coz hubby dok risau psl keta dia yg tak 'sihat' tu :)

Yat...
Tulah, nasib keta tak rosak tgh jln, mau tak jadi turun Singapore hari tu...hu hu.

Mommy Yen...
Amboi mesti sopping sakan nanti nie ;)

Farah...
Masa kak intan pergi hr tu mmg tak jem langsung coz hr bekerja kan, next time nak pergi sana better avoid time weekend or cuti umum kompom ramai umat :D

Mya...
Aunty dekat so no worry, any time leh singgah JPO bila2 suka ;)

eT...
Cuci2 mata dulu, nanti bila fulus dah cukup...hee hee...terjah kembali :D

Mr.Z...
Not bad boleh lah, nanti Mr.Z pergi JPO boleh lah mkn2 kat situ pula :)

Papa-NtiQ said...

Hi...memang mahal kan JPO walau pun dia kasik offer price. Hmm saya nih tengah blogwalk dan terjumpa blog nih..menarik...nnt datang lagi. Anyway kalu nk datang jb tu jenguk blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan makan dan makan hehe mostly kat area JB....dan tolong register follower ok TQ TQ TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...